Announcing details of our PARC Residency, Summer 2019 Valencià - Pangaea Sculptors' Centre

By admin, August 26, 2019

Estiu 2019
Residència internacional d’artistes, província de Castelló (PARC)
28 d’agost – 3 de setembre

Museu etnològic, C / Estatut / 12194 Vall d’Alba, Castelló

Les artistes en residència, la Katrin Hanusch, la Georgina Sleap, i la Lucy Tomlins, junt amb la comissària en residència Àngels Miralda emprendran activitats d’investigació durant l’última setmana del mes d’agost amb el programa de Pangaea Sculpture Center (PSC) a Castelló. Dins de l’àmbit del Museu Etnològic de la Vall d’Alba des del 28 d’agost fins al 3 de setembre, les artistes portaran obres d’art ja existents i components i materials per produccions noves i col·laboraran amb el seu nou context. Amb la comissària reflecteixen sobre les escultures dins d’aquest nou context i les sensibilitats que sorgesquen per produir l’exposició final. El compromís de PSC és de visibilització de l’art contemporani, i en aquest marc el desenvolupament de l’exposició es realitzarà de manera oberta al públic, presentant l’oportunitat de veure com evoluciona i es realitza una exposició dins l’espai del museu.

Les artistes residents investigaran els següents temes d’investigació:

  • La naturalesa social de fer escultura, la producció d’escultura obliga a l’artista a relacionar-se no només amb els objectes en evolució, sinó també, amb les persones d’aquell entorn. Arrelat en matèries que han de ser investigades, col·leccionades, comercialitzades, transportades i construïdes, és un procés innatament social que ens fa conèixer gent nova, ens porta a un lloc sorprenent i que pertany a altres.
  • Disseny lent, Totes tres artistes residents tenen una pràctica intensiva d’obre feta a mà. Les relacions socials de l’escultura són pauses intermitents d’un treball que sobretot és un procés físic i repetitiu. A mesura que passen les hores, s’aconsegueix un estat de concentració. Aquest element de meditació tranquil·la cap a un component final segueixen les normes de la matèria i l’ambient – una certa pèrdua de control absolut a les influències de l’entorn.
  • Cicles de vida, aquesta línia de recerca del PSC considera el cicle de vida tant de l’obra d’art com del llegat de l’artista. En aquesta residència, els artistes exploraran com les seues obres d’art es transformen, evolucionen i transiten entre plataformes, persones, llocs i temps. Portant obres realitzades o exposades anteriorment en diferents contextos socials i culturals alternatius, les participants consideraran l’impacte d’aquest nou context.

L’exposició de residències PARC s’emmarca dins de la Festa Major de Vall d’Alba i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vall d’Alba i l’ajuntament d’Atzeneta del Maestrat.

Exposició i detalls de l’esdeveniment

Katrin Hanusch

Image credit: The Romance (2019). Courtesy of the artist.

Àngels Miralda

Image credit: Àngels Miralda curates Extraction: Liquid Flames of the Solid Core, featuring work by Ana Alenso, El pan de cada día, 2016. Courtesy of the artist.

 

DSC06217SSforweb

​First contact with canes. Collecting, peeling and building up a raw material supply.

 

DSC06217SSforweb

​First contact with canes. Collecting, peeling and building up a raw material supply.

 

2


Georgina Sleap

Image credit: Early progress on the paper sculptures, in a field near Georgina’a studio at the Fayoum Art Centre, Egypt. Courtesy of the artist.

Lucy Tomlins

Image credit: In the process of moulding an ancient olive tree, pink silicone is pulled away from its trunk, creating a skin. Courtesy of the artist.