Lucy Tomlins VALENCIÀ - Pangaea Sculptors' Centre

By admin, August 26, 2019

Image credit: In the process of moulding an ancient olive tree, pink silicone is pulled away from its trunk, creating a skin. Courtesy of the artist.

La Lucy Tomlins és una artista que viu i treballa entre Londres (Regne Unit) i la zona rural de Castelló, Espanya. El seu treball parla sobre temes socials i l’actualitat contemporània amb un procés de reestructuració d’objectes preexistents del dia a dia.

La seua pràctica escultòrica reconstrueix i reimagina objectes quotidians. Aquests són escollits per la seua capacitat de reflectir aspectes concrets de la vida contemporània i les preocupacions socials. A la Lucy se li intriga com el procés d’alterar aquests objectes coneguts a través d’escala, material, col·locació i juxtaposició crea un llenguatge al·legòric i anima l’espectador a replantejar el seu context percebut.

Definint-se ella mateixa sense cap escrúpol com a “escultora” en aquest moment d’art desmaterialitzat, la Lucy adopta el compromís arrelat amb les habilitats artesanals dins d’aquesta forma d’art, però també aposta per una elasticitat de tècniques escultòriques que aprofiten els valors, els principis i els compromisos d’una sensibilitat, preocupant-se per l’experiència fenomenològica de la materialitat i l’espai.

La Lucy va obtenir el seu màster en escultura al Royal College of Art (2012). Les exposicions seleccionades inclouen Concrete Country in Red, Col·lecció d’Art, Universitat de Warwick (2019); Ángel Mío, Zona Maco (Galeria d’Art Mexicà), Ciutat de Mèxic (2019); Concrete Country in Red, RHS Chatsworth House, Derbyshire (2018), Synergia, Galería de Arte Mexicano (GAM), Ciutat de Mèxic (2018); Pylon and Pier, Sculpture at Bermondsey Square, Vitrine, Londres (2017); Use / User / Used (2016) i Invites (2013), Col·lecció Zabludowicz, Londres; Under the Cloche or You Always Catch Me Napkin, amb George Little, Bosse and Baum, Londres (2016); Saturday Worship, Worcester Cathedral (2013); Lucy Tomlins i Rebecca Whitmore, BayArt, Cardiff (2013) i l’exposició de la Royal British Society of Sculptors Bursary Awards, South Kensington (2013).

Torna a la pàgina anterior