Georgina Sleap Valencia - Pangaea Sculptors' Centre

By admin, August 26, 2019

Image credit: Early progress on the paper sculptures, in a field near Georgina’s studio at the Fayoum Art Centre, Egypt. Courtesy of the artist.

La Georgina Sleap és una artista britànica que produeix principalment escultures, estructures, i dibuixos. Es va licencià en escultura a la Camberwell School of Art de Londres en el 2009. Va seguir desenvolupant una pràctica al seu taller mentre treballava com a professora i periodista. Després de realitzar un màster a l’Acadèmia d’Art de Malmö (2015-17), va ser premiada amb la beca de producció d’arts de Suècia, IASPIS. Va passar un any a Berlín treballant en els tallers dels artistes Nina Canell i Michael Beutler.

Ara viu i treballa al poble egipci de Tunis, que fa frontera amb el Sàhara. Allà està preparant obres noves que se exposaran al Caire i per Europa el 2020.

El seu treball explora com ella mateixa (un símbol per qualsevol persona que pensa i que sigui sensible) es relaciona amb l’espai aparentment buit i interminable fora d’ella. Començant per ser rigorosament investigadora, acaba deixant que la naturalesa sempre la sorprenga amb els seus materials, i els processos que semblen exigir, l’arrosseguen cap a un punt desconegut. És aleshores quan l’obra es converteix en emocionant, ja que les escultures comencen a adoptar identitats convincents.

Les exposicions europees seleccionades inclouen: KAOS5, a Berlín (2018) i “Standing Floorstuck and Unstrung”, Galeria KHM i “Playing Under a Drum,” Galleri Pildammstornet, a Malmö (tots dos el 2017). Al Regne Unit ha mostrat treballs a Galleri Amatorska (per a l’edició 2014 de l’Art Licks Festival), Five Years (2013), Kings Place (2012) a Londres i Blip Blip Blip (2013) a Leeds. Ha participat en residències als estudis de Prado, Madrid i Cow House Studios, Irlanda. La docència és una part important de la seua pràctica. A més, practica l’educació, a Londres va treballar amb adults amb dificultats d’aprenentatge, estudiants i presos. Aquest any es va unir al professorat de l’Acadèmia d’Hivern, un programa de sis setmanes per a artistes d’Europa i Egipte al Fayoum Art Centre, Poble de Tunis.

Torna a la pàgina anterior